Kortársalgó | Tranker Kata

2017. február 23., (csütörtök) 13:45–15:15
Ingyenes

A program célja, hogy egy rendhagyó tárlatvezetés és foglalkozás keretében maga a művész mutassa be a képtárban megrendezett aktuális kiállítását és alkotói módszerét, alkalmat biztosítva az alkotó és látogató találkozására. Megtudhatják, mi ösztönzi a művészt az alkotásban vagy milyen anyagokkal, eszközökkel hívja életre munkáit?

A gyerekek Tranker Katával való személyes találkozás és munkájának megismerése mellett a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat, segítségével elkalandozhatnak a klasszikus ókori művészet szépségei közt, s megkísérlik a modern anyagokkal formába önteni a régmúlt értékeit.

Élettörténetét meséltetve ismerjük meg a magyar építőművészet legújabb kori történelmét; amely a rendszerváltás előtt a politika, a rendszerváltás után a piac jármába fogva próbál szárnyalni. Finta József nem csupán egy-egy épületben gondolkodó tervező. Szívén viseli szeretett városa épített arculatának alakulását, amelyet maga is sokszor jelentősen alakított.

A KORTÁRSALGÁS a műveiben élő alkotó-tervező művészt mutatja be, és megosztja velünk a benne élő művész és józan mesterember örök párharcának gondjait.

Menü