Kortársalgó | Finta József

2017. október 25., (szerda) 17:00
Beszélgetőtárs: Horváth András, Paks város Főépítésze
Ingyenes

Fintát, az építészt mindenki ismeri, hiszen ő az épületeivel azonos, s ezek Budapest megkerülhetetlen világvárosi látványelemeivé váltak az évtizedek sodrában. A Duna-parti szállodák (Intercontinental/Marriott, Fórum), a Nemzetközi Kereskedelmi Központ, a Bankcenter, a Hotel Kempinski, a Rendőrpalota, a West End City Center és a többi mindannyiunk ismerősei. Ő oldotta meg a régi problémát, hogy a város reprezentatív sugárútja, az Andrássy út a Hősök terénél kezdődik és egy kalaposüzletbe fut bele… A házai története a rendszerváltás előtti és utáni történelmünk jellegzetes epizódjai, valóságos kilátótornyai az elmúlt és mégis jelenlévő évtizedeknek.

Élettörténetét meséltetve ismerjük meg a magyar építőművészet legújabb kori történelmét; amely a rendszerváltás előtt a politika, a rendszerváltás után a piac jármába fogva próbál szárnyalni. Finta József nem csupán egy-egy épületben gondolkodó tervező. Szívén viseli szeretett városa épített arculatának alakulását, amelyet maga is sokszor jelentősen alakított.

A KORTÁRSALGÁS a műveiben élő alkotó-tervező művészt mutatja be, és megosztja velünk a benne élő művész és józan mesterember örök párharcának gondjait.

[us_single_image image=”7825″ size=”full”][us_single_image image=”7821″ size=”full”][us_single_image image=”7834″ size=”full”]
[us_single_image image=”7830″ size=”full”]
Menü