Kortársalgó | Bernát András

2017. május 5., (péntek) 10:15–11:45
Ingyenes

A program célja, hogy egy rendhagyó tárlatvezetés és foglalkozás keretében maga a művész mutassa be a képtárban megrendezett aktuális kiállítását és alkotói módszerét, alkalmat biztosítva az alkotó és látogató találkozására. Megtudhatják, mi ösztönzi a művészt az alkotásban vagy milyen anyagokkal, eszközökkel hívja életre munkáit?

A résztvevők Bernát Andrással való személyes találkozás, kiállításának és munkáinak megismerése mellett a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat, a művész segítségével az olajfestés technikáját ismerhetik meg, s kiderül, mi történik, ha az olaj ezüstporral keveredik.

Élettörténetét meséltetve ismerjük meg a magyar építőművészet legújabb kori történelmét; amely a rendszerváltás előtt a politika, a rendszerváltás után a piac jármába fogva próbál szárnyalni. Finta József nem csupán egy-egy épületben gondolkodó tervező. Szívén viseli szeretett városa épített arculatának alakulását, amelyet maga is sokszor jelentősen alakított.

A KORTÁRSALGÁS a műveiben élő alkotó-tervező művészt mutatja be, és megosztja velünk a benne élő művész és józan mesterember örök párharcának gondjait.

Menü