Időkapszula 2020 | Nagy téli évértékelő befőzés

A befőttek leadása: 2021. február 1. és március 10. között

a Képtár elé kihelyezett ládába, vagy a Tourist Info irodájában

minden hétköznap 8 – 16 óra között

+3675 830-282

kstadler@paksikeptar.hu

MIT TENNÉL EL BEFŐTTNEK 2020-BÓL?

Bár a befőzés időszakán már bőven túl vagyunk, mégis egy nagy téli évértékelő befőzésre hívjuk a régió lakóit. Természetesen jelen körülmények között nem egy évszakot tévesztett gasztrohétvégét hirdetünk, amit átleng a barackillat és kitartóan bugyognak a lekvárok a tűzön.

Az Időkapszula 2020 városi gyűjtőkampányunkra olyan „befőttalkotásokat” várunk, amelyek kreatív módon és személyes aspektusból dolgozzák fel és dokumentálják a 2020-as évet. Az év eleje egyébként is valamilyen módon a tervezéssel és az elmúlt év történéseinek átgondolásával telik – legalábbis jellemzően felmerül ennek az igénye, amit sok esetben el is sodornak a mindennapi teendők, mégis érdemes talán megállni egy picit és elgondolkodni, mit lehetne az előző évből eltenni befőttnek, vagy mi az, amit biztosan eleresztenénk a Duna vizével 2020-ból.

A tárolóeszköz adott: befőttesüvegekben várunk olyan tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat, üzeneteket, naplóbejegyzéseket, egyedi alkotásokat, mütyűröket, akármit, amelyek valamilyen módon kötődnek és kifejezik azokat a személyes tapasztalatokat és új helyzeteket, amik elé az elmúlt év állított bennünket. Az évre jellemző tevékenység lenyomatát, egy karantén idején elsajátított új tudás eredményét, egy friss gyűjtőtevékenység leltárát vagy csupán a befőttbe zárt legüres teret. A megközelítés, hogy dokumentatív eszközökkel vagy akár szimbolikus módon fogalmazod meg, mit jelentett számodra 2020, csak tőled függ.

Az elkészült befőtteket a Képtár elé – az egykori Paksi Konzervgyár gyümölcselőkészítő és befőző részlegéhez közel eső helyszínén – kihelyezett ládában, vagy a Tourist Info paksi irodájában várjuk február 1. és március 10. között.

A beérkezett befőtteket archiváljuk és elhelyezzük a Képtár gyűjteményében. A felnyitás időpontjáról egy nyári közös lekvárfőző és befőttnéző eseményen szavazunk majd, ha a járványügyi intézkedések is lehetővé teszik a barackillatú gasztroeseményeket.

A lezárt befőttekhez ragasztva mindenképpen mellékeljétek egy lezárt borítékban a neveteket és az e-mail címeteket, ugyanis a feldolgozást követően e-mailben tájékoztatunk majd a későbbi események részleteiről és az adatkezelés módjáról. Erre az e-mailre válaszolva tudtok majd rendelkezni többek között az anonimitásról is.

TUDNIVALÓK:
A befőttek leadása 2021. február 1. és március 10. között:
a Paksi Képtár előtti ládában minden hétköznap 8 és 16 óra között
a Tourist Info paksi irodájában minden hétköznap 9 és 16 óra között

VAGY INKÁBB ELERESZTENÉD A DUNÁN, HADD MENJEN?

Menü