Alkossunk együtt! – A Nagy Rajzolás

2013. október 4. 13:30

Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében

Alkossunk együtt! - A Nagy Rajzolás
A legeslegújabb geometria
Programidőpont:
2013. OKT 04. 13:30 - 15:30

Helyszín: Paks, Polgármesteri Hivatal előtti park

A Nagy Rajzolás előadója Szinyova Gergő képzőművész. Munkáinak alapanyaga a papír, ahol aztán henger, vágott végű filctoll, akril vagy szórópisztoly segítségével monokróm, tiszta színű geometrikus szerkezetek jelenít meg. A programon ezeket a technikákat próbálhatják ki a résztvevők, s ismerkedhetnek meg a kortárs képzőművész(et) izgalmas kérdéseivel.

Szinyova Gergő kalligrafikusnak tetsző festett képei olyanok, mintha latin betűk és arab számok játékának lennénk szemtanúi. Szilárd és határozott összhangot teremtenek a formák és színek, melyek kizárnak minden véletlenszerűséget és esetlegességet. A sokszor zenei indíttatású, kétdimenziós szerkezetek ritmusa fegyelmezett, történet és érzelem nélküli rendszert alkotnak, s a színek és formák nyugodt, kiegyensúlyozott egységet teremtenek.

A résztvevőknek szabad asszociációk és kötetlen beszélgetés során maga a művész mutatja be alkotásait, annak szellemi-művészettörténeti hátterét, valamint a művészi szemléletét, életművet egyaránt. Azzal, hogy lehetőséget biztosítunk a látogató és az alkotó találkozására, közelebb hozhatjuk hozzájuk a kortárs művészet nehezebben értelmezhető és megfogható tartományát, a geometrikus és absztrakciókra épülő irányzatokat. A program során olyan élmények és tapasztalatok gazdagíthatják a résztvevőket, melyek meghatározóak lehetnek későbbi kultúrához, múzeumlátogatáshoz fűződő viszonyukban.

Ingyenes program!

Felelős személy
Név: Dömötörné Göttinger Eszter
Cím: 7030 Paks, Tolnai út 2.
Telefon: 06-75/830-284
E-mail: egottinger@paksikeptar.hu