Tavaszi Alkotónapok a Paksi Képtárban 6-14 éves gyerekek számára!

2013. március 28. 8:0

Tavaszi Alkotónapok a Paksi Képtárban 6-14 éves gyerekek számára!

Rendhagyó eseményre hívja a gyerekeket a Paksi Képtár.

A nyári napközis táborokhoz hasonlóan a tavaszi szünet idejére is kínál programot az intézmény a 6-14 éves korosztály számára. 2013. március 28-án és 29-én (csütörtökön és pénteken) játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a résztvevőket. A gyerekek játékos formában különféle képzőművészeti technikákat ismerhetnek meg, számos drámajáték és alkotó tevékenység során tapasztalatokat és élményeket szerezhetnek, melyek nemcsak a művészeti anyagok, eszközök és stílusok tárházában való kalandozás, hanem az együtt eltöltött idő könnyedsége és játékossága is nyújt számukra.

A két nap témáját a képtár gyűjteménye és időszaki kiállítás anyaga adja. Az alkotónapokon a gyerekek igazi nyomozókká válhatnak, kideríthetik, hova tűntek az emberek a konzervgyárból, mi történt a festményekkel? Kik és milyen titkos üzeneteket hagytak számunkra, s mit jelentenek azok? A kutatás során pedig saját maguk is elkészíthetik alkotásaikat, rejtvényekkel tehetik próbára a jövő látogatóit.

A részvételi díj: 3000 Ft/fő/nap, mely tartalmazza a háromszori étkezést (tízórai, ebéd és uzsonna), és a művészeti anyagok költségeit. Jelentkezni egy vagy két napra is lehetséges.

A program minden nap 8:00-16:00-ig tart.

Jelentkezni a Paksi Képtárban személyesen vagy telefonon, illetve e-mailen lehet, legkésőbb 2013. március 18-ig.


További információk és jelentkezés:
Göttinger Eszter, múzeumpedagógus
E-mail: egottinger@paksikeptar.hu
Telefon: 06-75-830-284, 06-20-88-30-284
Web: www.pamacs.paksikeptar.hu