Szabadegyetem a Paksi Képtárban_SZEGEDY-MASZÁK ZOLTÁN: Interfész és illúzió az interaktív művészetben

2010. december 16. 14:30

 
Szabadegyetem a Paksi Képtárban: Interfész és illúzió az interaktív művészetben

 

Újabb állomásához érkezett a Paksi Képtár szabadegyetemi előadássorozata, melyre felső tagozatos és középiskolás diákok számára hirdettünk meg. Dr. Szegedy-Maszák Zoltán (egyetemi docens, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese) az intermédia témakörében tart előadást „Interfész és illúzió az interaktív művészetben" címmel. A résztvevők megismerkedhetnek a technikai eszközökkel kísérletező művészet tradíciójának kialakulásával, illetve máig tartó történetével. Eredeti fotó- illetve videódokumentációk segítségével kerülnek bemutatásra olyan jelentős művek, melyek meghatározó módon újították meg az elmúlt fél évszázad során a művészetről alkotott fogalmainkat.

Az előadás nem titkolt célja, hogy a művek technikai aspektusainak, működésének feltárásával azt bizonyítsa, hogy érdemes és érdekes foglalatosság fiatal alkotók számára a médiatechnológiával, számítógépekkel tudatos és kritikus módon bánni s újító műveket létrehozni. Gyakorlati példaként az előadás után a jelenleg legdinamikusabban fejlődő interfészek, a valós idejű képfeldolgozáson (real time live video image processing) alapuló alkalmazások használatába nyerhetünk betekintést, olyan példákat mutatva, melyek egy egyszerű otthoni számítógépen is kipróbálhatók.

 
Az előadás időpontja: 2010. december 16., csütörtök, 14:30-16:30
 
További információk és jelentkezés: Göttinger Eszter, 06-20-88-30-284   E-mail:gottinger@paksikeptar.hu

 

A rendezvény a TÁMOP 3.2.8/10/B „Múzeumok mindenkinek" Program, Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése című projekt keretein belül valósul meg.

A programon való részvétel ingyenes.

29.jpg