Programok_események

Az Iroda egyik központi célkitűzése, hogy olyan szakmai programokat szervezzen a régió számára, mely elősegíti a térségben dolgozó múzeumpedagógusok, muzeológusok és vizuális/művészeti nevelők ismereteinek és gyakorlati tapasztalatainak gazdagítását - tanfolyamok, továbbképzések, szakmai bemutatók, workshopok szervezésével és lebonyolításával a kortárs művészet és az ahhoz kapcsolódó társ-tudományok témaköreiből.
A regionális programok mellett országos szintű szakmódszertani konferenciákkal is igyekszünk biztosítani a szakmai fejlődést, pedagógiai és múzeumpedagógiai területen dolgozó kollégákkal való együttműködés és közös munkálkodás kialakítását.
Mindezek mellett nemcsak a szakma számára, hanem a közgyűjtemények és a kortárs iránt érdeklődők számára is szervezünk különféle programokat. A Paksi Képtár múzeumpedagógiai foglalkozásai szabadon látogathatóak, egyfajta szakmódszertani bemutatót nyújtva.
Felső tagozatos és középiskolás tanulók számára szabadegyetemi foglalkozássorozatot kínálunk, melynek állomásain a kortárs művészetről és annak társterületeiről hallgathatnak meg egy-egy előadást és vehetnek részt a gyakorlati tevékenységben is.